De kamers

portret van een kerkuil
portret van een steenuil
Portret van een oehoe

De Kerkuil

De kerkuil is een uil die zich goed thuisvoelt in het boerenland en die we ook al eens gezien hebben hier. De kamer die naar de kerkuil genoemd is, is een kamer waar je je zeker ook thuis zult voelen. De ruimte is ingericht voor twee of drie personen, maar als we er een bed bij plaatsen, kunnen er tot vijf personen slapen. Je hebt je eigen badkamer en een apart toilet. Beide zijn en-suite.

De kamer is ingericht met een dubbelbed, een (bed-)bank en een tafel waaraan je kunt werken en waaraan ook het ontbijt wordt geserveerd. Er kunnen tot drie aparte bedden opgemaakt worden. Kom je met zijn vieren, dan slapen er twee in het dubbelbed.

De kamer is gelegen op de eerste verdieping, met een prachtig uitzicht over de landerijen. In de verte is de ‘skyline’ van het dorp Stampersgat zichtbaar, evenals de kerk van Oud Gastel en bij goed weer zelfs de basiliek van Oudenbosch.

Kom meer te weten over de kerkuil en andere uilen op de website van de Vogelbescherming. En misschien zie je hem wel als je een avondwandelingetje maakt wanneer je bij ons bent!

Decoratie op de kamer

De Steenuil

De steenuil is nauwelijks groter dan een merel en ook dit uiltje leeft in onze omgeving. Wij hebben helaas nog niet het geluk gehad om ze te zien. De kamer die naar de steenuil genoemd is, wordt onze tweede kamer. Deze is nog niet in gebruik. Het wordt een knusse, maar ruime kamer voor twee personen. De kamer krijgt een zitje, waar ook het ontbijt geserveerd wordt. De badkamer met toilet zal ook bij deze kamer ensuite zijn. De kamer heeft twee dakkapellen, van waaruit je een mooi uitzicht hebt over het omringende boerenlandschap. 

Je kunt meer lezen over de steenuil en andere uilen op de website van de Vogelbescherming.

En de derde uil?

We hebben nog ruimte voor een derde kamer die de drie uilen compleet kan maken. We weten nog niet wanneer deze kamer klaar zal zijn en ook nog niet welke uil de naamgever zal worden. Het kan de Ransuil zijn, maar we hopen stiekem dat er een Oehoe in de buurt gaat broeden tegen die tijd…

Je kunt meer lezen over de oehoe, de ransuil en andere uilen op de website van de Vogelbescherming.

Sfeerbeeld kamer
Kerkuil overzichtsfoto, uitzicht uit raam.